torsdag 24 januari 2013

Plumcake - gluten och mjölkfri

Plumcake -  håller sig saftig flera dagar

 
Ingredienser:
100 gr råsocker
120 gr mjölkfritt margarin
3 ägg
90 gr mandelmjöl
90 gr glutenfritt mjöl
1,5 tsk bakpulver
50-100 gr rostade hasselnötter
50-100 gr russin
3 msk rom


Blötlägg russin i rom några timmar - eller över natten.
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ihop ägg och socker.
Rör ned det mjuka margarinet.
Tillsätt mjöl, bakpulver, hasselnötter och de blötlagda russinen.
Häll upp i avlång bröad form.
Sänk ugnen till 175 grader och grädda kakan i ca 45 minuter. 

Låt kakan stå tills nästa dag innan den avnjutes
- även om det är svårt...



2 kommentarer:

  1. Nu står det en kaka i ugnen! Hade inte rom - men däremot blossa glögg (ljus) som jag la russinen i. Hade inte heller ro att ha dem i mer än 30 minuter. Hoppas det blir bra ändå!
    /Sari

    SvaraRadera