fredag 1 februari 2013

Chili con carne med choklad



Mustig chili con carne med mörk choklad

 
Ingredienser till 4 personer:
500 gr köttfärs
3 dl kokta svarta bönor
1 gul lök - hackad
2 vitlöksklyftor - riven
1 tsk paprikapulver (pimentón)
1 tsk chilipulver eller mer beroende på önskad styrka...
1/2 tsk malen spiskummin
1 burk hela tomater - som klipps itu med sax i burken...
1 tsk oregano
30 gr choklad 70%
salt
rapsolja till att steka i

Gör så här:
Hetta upp rikligt med olja; stek lök och vitlök.
Blanda ner paprikapulver, chilipulver och spiskummin.
Lägg i köttfärsen och bryn den länge och väl på rätt så hög värme.
Tillsätt de sönderklippta tomaterna med tomatjuicen och låt småputtra minst 20 minuter.
Späd med vatten om röran blir för torr.
Rör ner bönor och choklad och låt puttra ca 10 minuter till.
Smaka av med salt.

Servera som t ex här med guacamole på en salladsbädd och tortillachips.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar