fredag 20 januari 2012

Magdalenas de almendra y limón; gluten- och mjölkfri





I dag bakas det klassiska spanska muffinsar med mandelmjöl och citron i. De är underbart goda och är lite mer att bita i än de svenska och lite fastare i konsistensen. De blir hela 18 st som tur är för de försvinner fort...

Ingredienser till 18 st:

3 ägg
200 gr socker
200 gr glutenfritt mjöl
100gr mandelmjöl
1 dl sojamjölk
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
skal och saft av 1 citron
2 tsk bakpulver

Vispa socker och ägg vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll över det i äggsmeten och rör om.
Blanda i sojamjölk, olja, citronsaft och skal, rör om.
Fördela smeten i 18 st muffinsformar.
Grädda  i 180 grader ca 18 - 20 min. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar