Om man är sugen på något som är gott, sött och knaprigt så är den här fruktsalladen med valnötter, kanel, olivolja och lite honung bra att till.
Är man känslig för fruktsocker är det bara bra (och gott!) att använda sig av kanel som sänker GI värdet och olivolja som gör att magsäcken töms långsammare och fördröjer matsmältningen.
Extra jungfru olivolja innehåller b la även mycket antioxidanter och är även antiinflammatorisk. Banan hjälper att ta upp kalcium och ökar de nyttiga bakterierna i tarmen.
De europeiska valnötterna är bruna och smakar mycket mer än de bleka kusinerna från USA, men alla innehåller antioxidanter, mineraler och omega 3. Från La France kommer t ex de ursprungsmärkta valnötterna "noix de Grenoble".
De europeiska valnötterna är bruna och smakar mycket mer än de bleka kusinerna från USA, men alla innehåller antioxidanter, mineraler och omega 3. Från La France kommer t ex de ursprungsmärkta valnötterna "noix de Grenoble".
Tillsammans med äpple och clementinens alla vitaminer mm så blir den här fruktsalladen riktigt välgörande till slut…
Olivoljans bitterhet bestämms beroende på vilken typ av oliver den är gjord utav. Exempelvis så är spanska "manzanilla caracena" rund i smaken och inte för bitter, så den passar utmärkt här.
Hacka ihop en fruktsallad för 1 stor portion eller 2 mindre med:
1 äpple
1 clementin
1 liten banan
En näve valnötter - spar lite till toppingen
Ringla över olivolja och honung efter smak och rör om.
Toppa med kanel och valnötter
Avnjut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar