onsdag 9 maj 2012

Goda fiberrika småbröd, gluten- och mjölkfria


Härliga småbröd;
en lite omgjord version från ett recepthäfte så bröden blir mjölkfria och utan brödkryddor.


Deg till ca 15 småbröd:
50 gr jäst
6 dl mjölkfritt alternativ till mjölk
3 msk rapsolja
2 msk Fiberhusk
1 dl Fibrex
1 dl bovetekross
4 msk honung/ agavenektar
1 tsk havssalt
7 dl glutenfri fin mjölmix

Ev frön till garnering, här pumpafrön

Blanda ut jästen med mjölken - rör i alla ingredienser utom mjölet.
Låt stå och svälla ca 10 minuter.
Blanda i mjölmixen i omgångar och rör om ordenligt mellan varven.
Klicka ut den lösa degen.
Klappa försiktig in lite mjöl och frön.
Jäs övertäckt i ca 1,5 timme.
Grädda på 250 grader drygt 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar