fredag 11 maj 2012

Köttbullar med rostade pinjenötter i tomatsås


Albondigas som i Alicante
med rostade pinjenötter och riven muskotnöt



Ingredienser till:


Köttbullar:
1 kg köttfärs
1 dl pofiber
2 dl vatten
lite muskotnöt
svartpeppar
havssalt
0,5 dl pinjenötter
olivolja till att bryna i 

Tomatsås:
Tomate Frito - utan morot
lite vitt vin


hackad persilja - att strö på när allt är klart



Låt pofiber få svälla i vattnet ca 10 minuter.
Rosta pinjenötterna.
Rör ihop alla ingredienser och arbeta ihop smeten kraftigt.
Forma till köttbullar och bryn dem väl i olivolja
Koka ihop en tomatsås - Tomate Frito - utan morot.
Tillsätt köttbullarna i tomatsåsen tillsammans med en skvätt vitt vin.
Låt få koka ihop på svag värme minst 30 minuter.
Strö över hackad persilja innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar