torsdag 28 mars 2013

Italienska mandelkakor

 
Spröda mandelkakor som är lite sega i mitten



Ingredienser till ca 40 kakor
100 gr mandelmjöl
25 gr malda hasselnötter
3 äggvitor
3 ½ dl florsocker
rivet skal av ½ ekologisk citron

lite extra florsocker till att pudra över


Gör så här:
Sikta ihop mandelmjöl, malda hasselnötter och florsocker.
Blanda i det rivna citronskalet.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd försiktig ner mjöl och sockerblandningen.
Låt smeten stå och vila i ca 20 minuter.
Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter, 175 grader.
Låt kakorna kallna helt.
Pudra över florsocker innan servering.








3 kommentarer:

  1. Skriv gärna vilken temperatur man ska ha....det blir svårt att tillaga de annars!

    SvaraRadera
  2. Någon som vet vilken temperatur?

    SvaraRadera