måndag 4 mars 2013

Moussaka - gluten och mjölkfri

En god och saftig Moussaka



Ingredienser till 4 personer:

2 auberginer

Köttfärsröra:
400 gr köttfärs - helst lamm
1 lök
passerad tomat
muskot
kanel

Bechamelsås:
2,5 dl alternativ till gräde
1 dl alternativ till mjölk
1 msk olivolja
2 ägg
salt, svartpeppar, muskot
1,5 msk maizenaredning


Skala och skiva auberginerna.
Ringla över lite olivolja och salt.
Ugnsbaka dem på 225 grader ca 15 minuter.

Fräs lök i olivolja, tillsätt köttfärsen och fortsätt bryna.
Tillsätt lite muskot, kanel, och passerade tomater. 
Låt koka ihop i minst 30 minuter.

Koka upp den mjölkfria grädden och mjölken tillsammas med olivoljan. Rör ned de uppvispade äggen och tillsätt 1,5 msk maizenaredning. Fortsätt och rör tills det tjocknat lite.
Smaka av med salt, svartpeppar och muskot. 

Varva hälften av auberginen i en smord ugnsfast form.
Bred ut köttfärsröran.
Varva resterande aubergine.
Toppa med bechamel.

Grädda i mitten av ugn 180 grader ca 40 minuter.


Servera t ex tillsammans med romansallad, gurka, tomat och Kalamataoliver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar