måndag 30 april 2012

Grillad rostas med vårprimörer och Shiitakesås

Härlig vårkänsla med goda primörer


Ingredienser till 4 personer:

Vårprimörer:
1 knippe vårlök 
1 litet tråg sockerärtor
1 knippe sparris

Förväll grönsakerna i 4-5 minuter beroende på tjocklek.
Lägg omgående i isvatten så de får behålla den fina färgen.

Ta upp och värm dem i ugnen innan servering.


Rostas:
600-800 gr Rostas
Olivolja
Havsalt
Svartpeppar

Ta ur köttet ur kylskåpet och låt stå tills det får rumstemperatur, ca 15 minuter.
Skär i ca 3 cm tjocka skivor.
Pensla med olivolja.
Grilla i grillpanna på högvärme efter smak.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera grillad rostas på en bädd av Pommes chips tillsammans med vårprimörer och Shiitakesås, toppa med stekt shiitakesvamp och strö över lite flingsalt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar