tisdag 10 april 2012

Ugnstekt torsk med mandel- och persiljetäcke

God torsk med härligt täcke

Till 4 portioner:
4 stora torskfiléer á 150 gr
havssalt
0,5-1 dl vitt vin 
extra jungfru olivolja

Till mandel - och persiljetäcket:
200 gr rostad hackad mandel
1 dl hackad persilja
1/2 riven vitlök eller 0,5 tsk vitlökspulver 
3-4 msk extra jungfru olivolja
lite havssalt

Mixa ihop allt i en mortel så det blir till en pestoliknande massa.
Den ska inte var för torr.

Salta fisken och lägg i en ugnsfast form.
Sprid över mandel- och persiljetäcket.
Stänk över vitt vin och ringla över lite olivolja.
Ugnstek i 200 grader 15-25 minuter - beroende på tjocklek och hur torsken önskas.
Glöm inte att skeda över den goda skyn!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar