fredag 6 april 2012

Pa De Pessic - naturligt glutenfri


Det här är nog den mest traditionella sockerkakan i Katalonien. Den är luftig och lätt trots att den inte har något bakpulver. Namnet kommer från att man nyper av den bit för bit när man äter den.

Ingredienser:
4 ägg
150 gr socker
50 gr mandelmjöl
50 gr potatismjöl
rivet skal från 1 citron
liten nypa salt
(ev florsocker - till att sikta över när kakan är klar)

Dela äggvitor från äggulorna.
Vispa upp äggvitona styva med 50 gr socker och ställ åt sidan.
I en annan skål  - vispa ihop äggulorna med resten av sockret.
Sikta ner mjölet.
Vänd ner äggvitorna försiktigt.
Smörj en form ca 22 cm diameter och bröa den  t ex med mandelmjöl.
Häll i smeten.
Grädda i 180 grader ca 30 minuter.
Låt kallna och sikta ev över lite florsocker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar