måndag 2 juli 2012

Ängamatssoppa - mjölkfri


Klassisk sommarsoppa gjord på späda grönsaker


4 portioner:
3-4 små morötter
3 salladslökar
150 gr sockerärtor
1 broccolibukett
1 tsk salt
5 dl mjölkfri mjölk
maizena till redning
2,5 dl mjölkfri grädde
1 äggula
peppar
hackad persilja

Tvätta och rensa ca 600 gr grönsaker.
Skala och skär morötterna i slantar, dela broccoli i små buketter, skär salladslökarna i långa bitar.
Lägg grönsakerna i kastrull, häll på vatten så det knappt täcker.
Koka upp vattnet och sjud några minuter. Sila av och spar spadet.
Koka upp 1/2 l mjölkalternativ med redning + 1/2 l grönsakspad + 1 tsk salt.
Låt få koka ihop några minuter och lägg sedan ner grönsakerna.
Rör ihop äggula och Oately havregrädde.
Dra ifrån kastrullen från spisen och häll ner äggblandningen i kastrullen.
Smaka av med lite svartpeppar.
Strö över lite hackad persilja.
Servera!

2 kommentarer:

  1. Denna rätt (fast med mjölk)gjorde jag ofta förut. Väldigt gott samtidigt som det är enkelt :)

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  2. Jag hade också glömt bort den :)

    SvaraRadera