måndag 30 juli 2012

Köttfärslimpa med bacon - gluten och mjölkfri



Köttfärslimpa med bacon


Ingredienser till 4 personer:

500 gr köttfärs
0,5 dl pofiber
1,5 dl vatten
1 ägg
2 msk riven gul lök
salt & peppar
1 paket bacon

Låt pofiber får svälla i vatten ca 10 minuter.
Blanda ner övriga ingredienser.
Tryck ut halva färsen och lägg på bacon, lägg på resten av färsen och forma till en limpa.
Lägg den på en smord form.
Grädda limpan mitt i ugnen i 175 grader ca 45-60 minuter beroende på tjocklek.
Låt den få vila en stund innan den skärs upp.


Sås:
2,5 dl mjölkfri grädde
Sky från köttfärslimpan
1-2  tsk soja
Maizena  1,5 - 2 msk 
Salt och peppar

Koka ihop grädde, sky och soja några minuter.
Red med maizena utblandat med lite kallt vatten.
Smaka av med salt och peppar.



Servera gärna tillsammans med inlagd sommargurka, kokta morötter, kokt potatis och lingonsylt.




1 kommentar:

  1. Hej, bra sida du har här! Skulle vilja veta om du har fler recept på enkla frallor, glutenfria-laktosfria-äggfria,jästfria, sockerfria. Det skulle jag behöva i första skedet. jag återkommer och tittar här. Maila mig gärna. Vilka mjölsorter är de bästa? av de gluten o laktosfria. Hälsn f Maria

    SvaraRadera