måndag 16 juli 2012

Tabbouleh med sesamtofu - gluten- och mjölkfri

Taboulleh med quinoa, svarta bönor och persilja


Ingredienser för 1 person:
1 dl vit quinoa
1/2 dl svarta bönor
1/4 röd lök
1/4 ramiropaprika
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
5 st cocktailtomater
3 cm gurka
1/2 dl  persilja
1/2 msk pressad citron
salt och svartpeppar


Koka upp 1,75 dl saltat vatten. Tillsätt quinoa och koka på svag värme ca 20 minuter.
Under tiden; marinera svarta bönor, hackad rödlök och paprika i 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.
Hacka tomater, gurka och persilja.
När quinoan är klar; blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.


Stekt tofu med smak av rostade sesamfrö och spiskummin

Skär 4-5 skivor tofu/person, ungefär i 1 cm tjocklek.
Tryck ner dem i kryddblandningen av salt, svartpeppar och lite spiskummin.
Stek i olivolja.
Låt de få steka på ena sidan tills gyllene, vänd och tillsätt sesamfröna som får rosta med tills den andra sidan stekt färdig.
Vänd tofuskivorna i sesamfrön så de fastnar.

Servera och strö de rostade sesamfrön som blir kvar över  taboullehn.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar