torsdag 5 juli 2012

Mandelrulltårta - naturligt glutenfri, mjölkfri


God Mandelrulltårta

Rulltårta:
4 ägg
100 gr socker (eller 80 gr om man vill ha mindre söt) 
50 gr mandelmjöl
50 gr potatismjöl
Rivet skal av 1 citron

Fyllning:

Konditorkräm med rivet skal av 1 citron +  några msk citronjuice
- eller ha bara citronskalet i rulltårtan och strunta i citronjuicen...
(spar lite citronskal till garneringen)

Kristyr:
2 dl florsocker
1,5 msk saft av citron


Gör så här:

Dela på äggvitor och gulor.
Vispa äggvitorna styvt med 50 gr socker och ställt åt sidan.
Vispa ihop äggulorna med  50 gr socker.
Blanda i mjöl och citronskal i ägguleblandningen.
Vänd sedan ner äggviteblandningen.
Häll smeten på bakplåtspapper.
Grädda 175 grader i ca 8 minuter.
Ta upp, lägg upp och ner på bakplåtspapper och dra försiktigt bort det "gräddade" papperet.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
När den svalnat.
Rör samman kristyren och bred på.
Garnera med lite rivet citronskal.

Ha en trevlig fikastund!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar