fredag 6 april 2012

Katalansk påsktårta - naturligt glutenfri - kan göras mjölkfri !






GLAD PÅSK!

Mona De Pascua




En katalansk inspirerad påsktårta som på klassikt vis fylls med persikomarmelad, dekoreras med mandelspån och riktiga ägg som är målade. Det finns även varianter täckt med smält choklad.

Här är fyllningen gjord av konditorkräm, en fin aprikosmarmelad och en enkel dekor av chokladägg.

Botten är gjord av Pa de Pessic som delats i två delar
Sedan har den fyllts med konditorkräm och aprikosmarmelad utblandat med lite vatten.
Den är enkelt avslutad med lite siktat florsocker och några chokladägg.

Påsktårtan blev verkligen fin och delikat. Fast nästa gång ska det finnas massor av mandelspån i skafferiet - som ska strös på kakan innan gräddning...
















2 kommentarer:

  1. Åh perfekt! Precis vad jag letat efter! Nu får jag en bra efterrätt till påskbordet! Som även jag kan äta! :-)

    SvaraRadera
  2. Det bästa med den här är att ALLA kan äta den - och tycker om den :)

    SvaraRadera