fredag 6 april 2012

Konditorkräm - kan göras mjölkfri

En användbar konditorkräm
till tårtfyllningar och andra bakverk


Konditorkräm:
1/2 liter valfritt mjölkalternativ
100 gr socker
50 gr maizena
strö i lite äkta vaniljpulver
1 ägg

Koka upp mjölken med 50 gr socker.
I en annan skål; mixa ihop resten av sockret med maizena och vaniljpulver.
Tillsätt ägget och blanda ihop väl.
Häll blandningen i mjölken, sänk värmen och rör tills den tjocknar.
Låt kallna.








2 kommentarer:

  1. Min fyllning blev grå. Jag gjorde den på havremjölk... Inte så rolig i färgen, men den blev god.

    SvaraRadera
  2. Hrmm, tråkigt med färgen.
    Jag använde sojamjölk och ägg som har en stark orange gula.
    Annars kan man säkert lägga i pyttelite gurkmeja...

    SvaraRadera