lördag 10 mars 2012

Chokladmousse

Maxat med choklad!


Till 4 - 8 st beroende på storlek och chokladbegär:

225 gr mörk choklad
4 ägg
100 gr socker
1 tsk whisky, rom...

Det här blir en lite kompakt variant av mousse.
Blir den för trög och kompakt får man lätta upp den lite genom att tillsätta 4 - 8 msk mjölk/gräddalternativ innan äggvitorna vispas i.

Separera äggvitorna från äggulorna.
Vispa äggulorna med sockret tills det är fluffigt.
Vispa upp äggvitorna tills hårt styva.
Smält chokladen i vattenbad och dra ifrån kastrullen från plattan.
Häll i äggulesmeten och eventuellt whisky, rör om så allt blir väl blandat och det får svalna av lite.
Vänd ner äggvitorna.
Häll upp i 4 skålar och ställt kallt ca 3 timmar.
Njut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar