onsdag 7 mars 2012

Torskkakor med krämigt ris

Torskkakor med en enklare variant av risotto

Till 4 personer:

Torskkakor
600 gr torskfilé
1 ägg
2 msk potatismjöl
1-2 msk sojamjölk - om för "torr" konsistens
salt och svartpeppar
olivolja till att steka i

Mixa allt. 
Hetta upp rikligt med olivolja i stekpanna.
Klicka ut smeten med en STOR sked och stek på båda sidor.  

Krämigt ris:
4 dl Arborioris
2-3 st charlottenlökar
9-10 dl grönsaksbuljong
olivolja
salt och svartpeppar

Häll i rikligt med olivolja i en kastrull.
Fräs riset och löken tills det börjar bli lite genomskinligt.
Tillsätt hälften av buljongen, salt, svartpeppar och låt småkoka ca 10 minuter.
Häll i resten av buljongen i ett par omgångar till och låt koka vidare tills riset är mjuk och krämigt. Rör om då och då. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar