lördag 17 mars 2012

Mini gateaux au chocolat (gluten- och mjölkfri)


 Trevliga mini kladdkakor med mycket chokladsmak



Till 16 stycken:

160 gr mörk choklad
20 gr mjölkfritt smör
2 ägg
75 gr socker
10 gr rapsolja
80 - 100 gr glutenfri mjölmix beroende på sort
1 tsk bakpulver
knivsudd med salt


Smält choklad med smör i vattenbad.
Vispa ägg, socker och rapsolja.
Tillsätt chokladröran.
Häll ner mjöl, salt, bakpulver.
Låt smeten får vila i kylskåp tills ugnen värms upp.
Smeten ska bli tjock och måste vara kall.
Klicka med hjälp av två skedar valnötsstora bollar på bakpappersklädd plåt.
Grädda på 200 gr ca 10 minuter och kakorna har krackelerat.
(De ska bli kladdiga inuti  - men beroende på tjocklek och ugn så får man prova sig fram ...)
De måste kallna innan de flyttas från plåten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar