söndag 4 mars 2012

Gluten- och mjölkfria Mandelflarn

Goda mandelflarn



Ca 20 stycken mandelflarn

100 gr skållad och mkt fin hackad sötmandel / mandelmjöl
1 dl socker
100 gr mjölkfritt smör - eller mindre beroende på fetthalten i mandel mjölet...
4 msk glutenfri mjölmix
1 msk sojamjölk

Blanda ihop allt förutom mandel.
Låt det smälta ihop i kastrull under omrörning.
När sockret smält - tillsätt mandel.
Låt allt småsjuda ett par minuter under omrörning.
Klicka ut smeten -  ca en rågad tsk på plåten  - de flyter ut mycket!
Grädda ca 8-10 minuter på 200 grader tills de fått färg.
Ta bort från plåten och låt torka helt innan de förvaras i burk.


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera