tisdag 13 mars 2012

Pasta carbonara (gluten- och mjölkfri)

En enkel pasta rätt som får sin krämighet från
ägg, stärkelserikt vatten och olivolja.
Gott med lite ärtor till.


Till en person:

Glutenfri pasta till en person

1/2 paket bacon
1/2 riven vitlök
1/2 dl gröna ärtor
1 stort ägg
olivolja
salt och svartpeppar

Koka pastan - spar lite av pastavattnet.
( tips - lägg i de frysta ärtorna mot slutet )
Stek baconet och klipp sönder i bitar.
Torka ur fettet ur stekpannan.
Häll i olivolja och stek vitlöken.
Ta bort från värmen och lägg i baconet.
Blanda ner den kokta pastan och rör om så den får smak.
Tillsätt de kokta ärtorna.
Vispa ihop ägg med några msk av det kokta pastavattnet och häll ner i pastan under omrörning - tillsätt ev lite mer av det kokta pastavattnet tills önskad konsistens.
Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen.



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar