fredag 23 mars 2012

Ensaladilla rusa

Rysk sallad
En härlig spansk klassiker;
som tapa, förrätt eller tillbehör


En sats:
3 stora potatisar
2 stora morötter
100 gr. gröna ärtor
150 gr tonfisk i olivolja ( typ yellowfin tuna = atun claro )
100 gr  gröna oliver med pimiento  
2 ägg - till dekoration
2,5 - 3 dl majonäs - så mycket som ingredienserna kräver
havssalt
svartpeppar

Skär potatis och morötter i ca 1,5 cm bitar.
Koka potatis, morötter och ärtor. Låt rinna av och svalna.
Blanda de kalla kokta grönsakerna tillsammmas med tonfisk, oliver och majonäs.
Smaka av med salt & peppar.
Låt salladen få stå i kylskåp någon timme innan servering.
Eventuellt behövs sedan lite mer majonäs.
Dekorera med hackad äggula, några äggskivor ägg och oliver.

Servera med lite bröd eller grissinipinnar.






1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera