torsdag 23 februari 2012

Blåmusslor på sjömansvis

Mejillones a la marinera

Goda musslor med smak av hav.
Gott t ex som ensamrätt, till förrätt eller varför inte till pasta...


1  kg rensade blåmusslor
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
4 st mogna skållade, skalade tomater
(eller en burk skalade tomater)
1 glas vitt vin  - drygt 1,5 dl
1 tsk paprikapulver (eg. krossad ñora paprika som är mer smakrik)
2 trådar saffran
salt
olivolja

Gör först en sofrito; Hacka lök, vitlök och fräs i olivolja.
Tillsätt de hackade tomaterna, vinet, kryddorna och salt.
Låt få puttra ihop ca 20 minuter.
Tillsätt sedan de rensade musslorna och rör om.
Sätt på lock, vänta tills de öppnas. Släng de oöppnade.
Dra ifrån spisen. Låt stå och dra ca 5 minuter.  
Strö över hackad persilja och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar