fredag 3 februari 2012

Lemon drizzle cake - naturligt gluten- och mjölkfri


Det här är en jättegod och saftig klassisk brittisk citronkaka som är helt naturligt glutenfri.
Låt den kallna helt innan den avnjutes - gärna med ett gott te...


200 gr mjukt mjölkfritt smör
200 gr socker
4 ägg    
175 gr mandelmjöl / malen mandel
250 gr kokt mosad potatis
citronskal av 3 citroner
2 tsk bakpulver

Till formen: mandelmjöl, cocos eller något annat...

Till citronsirapen som ska ringlas över:
4 msk socker
juice från 1 citron


Vispa smör och socker fluggigt.
Tillsätt äggen , ett i taget och fortsätt att vispa.
Rör i resten.
Häll i en smord och bröad 20 diameter stor ringform.
Gräddas på 175 grader ca 40-45 minuter.
Låt kallna i 10 minuter innan den stjälpes upp.
Ringla över citronsirapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar