onsdag 8 februari 2012

Krispiga ingefärskakor (gluten- och mjölkfria)


Härligt krispiga och kryddiga ingefärskakor,
perfekt till en kopp te.


Ingredienser:
ca 40 st - beroende på storlek....

ca 3 dl glutenfri fin mjölmix
1 dl råsocker
1,5 tsk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 tsk psylliumskal
2 tsk sirap
100 gr mjölkfritt margarin

Sätt på ugnen på 175 grader.
Mixa alla torra ingredienser i en skål.
Skär ned margarinet i bitar.
Tillsätt sirap.
Arbeta ihop snabbt.

Dela degen i 4 bitar som rullas till längder.
Lägg dem på plåt, inte för tätt och tryck till längderna med gaffel.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min, beroende på tjocklek.
Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är varma.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar