tisdag 21 februari 2012

Glutenfri semla med sojachantilly

Läcker glutenfri semla med sojachantilly.
Den vispbara luftiga och krämiga sojagrädden med lite florsocker är riktig god!


Till en deg för 12 släta bullar:
5 dl sojamjölk
1 ägg
1 msk fiberhusk
75 gr mjölkfritt margarin
50 gr jäst
1 dl socker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk salt
1 tsk hjorthornsalt
1,2 -1,4 dl glutenfri mjölmix

I bakmaskin:
Lägg i mjölk + fiberhusk och låt stå och svälla i 10 minuter.
Tillsätt ägg, smält margarin.
Forsätt med de torra ingredienserna.
Ställ in bakmaskinen för deg.

I matberedare:
Smält smör, häll i mjölk och ljumma till 37 grader.
Rör ut  jäst och fiberhusk i mjölkblandningen.
Låt stå och svälla 10 minuter.
Tillsätt de torra ingredienserna och kör snabbt i matberedaren till en deg.
Jäs degen under bakduk 30 minuter.

När degen är färdigjäst:
Ta upp degen och  forma 12 bullar.
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda 250 grader ca 8-10 minuter.

Semla:
Skär av toppen på bullen och ta bort inkråmet ur botten,
rör ut det med mandelmassa och lite sojamjölk.
Lägg tillbaka massan i semlan.
Vispa ihop chantilly med vispbar sojagrädde och lite florsocker.
Fyll semlan och pudra över lite florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar