tisdag 7 februari 2012

Pärgröt med fläsk (gluten och mjölkfri)



Lycka är att få bli bjuden på pärgröt och fläsk som är helt gfcf !
En härlig nostalgisk rätt från Järvsö i Hälsingland.
Mandelpotatis är ett måste här...

Pärgröt till en person:
250 gr mandelpotatis
1 dl sojamjölk
1 msk potatismjöl i redning med lite vatten

Koka  mandelpotatis med skalen på (eller inte ...).
Koka upp mjölk.
Skala potatis, pressa ner den i sojamjölken i kastrullen. 
Vispa ner en redning av potatismjöl, låt koka upp och forsätt att vispa med värme tills lagom konsistens - den ska vara rätt tunnflytande, som gröt inte som potatismos.
Salta efter smak.

Har du tur som jag blir du bjuden på stekt fläsk från en lycklig  gris.

Ugnstekt rimmat sidfläsk:
Skär fläsket i skivor, inte alltför tunna...
Stek i ugn 225 grader tills fin färg, ca 20 minuter.
Vänd på dem då och då så det blir jämnt stekta.

Servera på flat tallrik!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera